5 Motive pentru care Ai Nevoie de PPC

Publicitatea PPC (pay-per-click) este importantă pentru succesul afacerilor online și o componentă necesară pentru o campanie de marketing digital completă și de succes.
Multe firme mici subestimează beneficiile PPC și în consecință pierd o mare oportunitate de a-și dezvolta rapid afacerile online într-un mod controlat și profitabil.
Publicitatea PPC, indiferent dacă aceasta se face prin reclame Google, Bing Ads, Facebook Ads sau chiar Twitter, este o modalitate excelentă de a ajunge rapid la potențiali clienți și de a vă promova produsele sau serviciile.
PPC face parte din SEM – Marketing-ul Motoarelor de Cautare.
După cum implică termenul “pay-per-click”, plătiți doar atunci când cineva face clic pe anunțul dvs.
De-a lungul anilor, acest model a evoluat, iar campaniile PPC pot utiliza alte modele de taxare, cum ar fi CPM (plată la o mie de afișări) sau Target CPA.
Ideea generală despre PPC este că vă permite să ajungeți rapid la un public țintă, specificând cine va vedea reclamele dvs. (fie prin introducerea unor cuvinte cheie specifice, fie caracteristici demografice) și veți plăti doar atunci când cineva efectuează o acțiune pe anunțul dvs.
De ce publicitatea PPC este importantă pentru Start-up-uri, întreprinderi mici și pentru orice companie care dorește să facă afaceri online?
Una dintre concepțiile greșite din jurul campaniilor PPC are legătură cu costul. Mulți oameni consideră că PPC este o pierdere de bani și asta îi ține departe de a o folosi.
Este adevărat că, dacă nu sunteți atenți la modul în care cheltuiți banii, veți ajunge să consumați bugetul pe speranța că veți obține rezultate și nu pe rezultate reale.
Dar, dacă respectați aceste Reguli Simple, vă sporiți șansele de a vă face profitabile campaniile:
- Începeți încet, măsurați rezultatele și creșteți treptat bugetul – Când începeți cu PPC nu vă aruncați toți banii în prima campanie, ci începeți cu o campanie mică și, în funcție de rezultate, puteți cheltui mai mulți bani.
Totul se poate măsura din afișările pe care le vor primi reclamele, clicurile pe care le veți obține, vizitele pe site și conversiile, deci asigurați-vă că studiați aceste numere bine înainte de a cheltui mai mult. - Dacă sunteți nou la reclame Google Ads, Bing sau Facebook, este mai bine să angajați profesioniști pentru a configura campaniile dvs. Iar dacă nu vă puteți permite să optimizați campaniile lunar, cel puțin veți ști că “baza” este corectă.
- Utilizați modalități de a reduce costul per click (CPC)– O campanie bună este una optimizată. Există multe modalități de a reduce costurile CPC și de a obține mai mult cu un buget mai mic. PPC este ca SEO, unde procesul de optimizare este o componentă fundamentală.
- Continuați să vă măriți bugetul atât timp cât este profitabil – Aceasta este poate cea mai importantă regulă de gestionare a campaniilor PPC: creșteți bugetul pentru campaniile care sunt profitabile și nu pentru campaniile care nu sunt.
- La început este normal să derulați campanii non-profitabile, deoarece perioada de optimizare poate dura câteva luni, dar pe termen lung, nu ar trebui să cheltuiți bani fără un randament pozitiv.
- Aflați de la concurenți – Primul pas de făcut atunci când creați o nouă campanie PPC este să aruncați o privire mai atentă asupra activității concurenților dvs. Lucruri cum ar fi cât cheltuiesc, pentru ce cuvinte cheie se clasează, reclamele pe care le utilizează, reprezintă date pe care le puteți obține rulând un raport de analiză a competiției. Studiați aceste date și utilizați-le pentru propriul dvs. beneficiu.
- Cheltuiți bani pe cuvinte cheie care generează profit – Un alt motiv care face din PPC o soluție publicitară rentabilă este că ai capacitatea de a-ți controla bugetele și de a-i aloca pe cuvinte cheie sau audiențe care sunt profitabile.
- Când ați configurat campaniile pentru prima dată, o faceți pe baza a ceea ce credeți că ar putea funcționa, dar după câteva săptămâni, veți vedea că unele cuvinte cheie (sau audiențe) funcționează mai bine decât altele. Utilizați aceste informații și faceți ajustări la ofertele și publicul ținta pentru a da mai multă preferință acestor zone potențial profitabile și mai puțin sau deloc altora.
Când gestionați o afacere online, aveți nevoie de trafic, nu de orice tip de trafic, ci de trafic direcționat, care poate duce la mai multe vânzări.
Cu ajutorul Reclamelor pe Google puteți alege ce cuvinte cheie să afișeze reclamele dvs. și acestea vor apărea în pagina de rezultate a căutării Google.
Cu ajutorul Reclamelor pe Facebook, puteți defini publicul țintă în funcție de numeroasele caracteristici demografice pe care Facebook le are pentru noi toți.
Sunt companii care câștigă foarte mulți bani online prin PPC fără a avea un clasament organic bun. Succesul lor are legătură cu 3 lucruri:
- Calitatea produselor pe care le oferă
- Conversia înaltă a paginilor de destinație (Landing Pages)
- Campanii PPC extrem de optimizate
Nu spunem că este ușor să obțineți aceste rezultate chiar de la început, dar aceasta este rețeta succesului online.
Optimizarea SEO poate ajuta cu siguranță la optimizarea conversiilor și la optimizarea PPC, însă SEO nu poate ajuta o afacere nouă să crească rapid. Poate dura luni sau ani pentru ca SEO să aducă trafic direcționat, în timp ce reclamele PPC aduc trafic aproape instantaneu.
Aveți un wesite cu produse sau servicii bune, dar nu știți dacă se vând. Care este cea mai rapidă cale de a afla adevărul?
Derulați o campanie pe Google Ads timp de cateva luni și măsurați rezultatele. Da, acest test vă va costa, dar dacă doriți o prezență online pe termen lung, banii cheltuiți acum pentru optimizarea site-ului și a ofertelor de produse vor genera mai multe venituri în viitor.
Întreprinderile care nu respectă această cale de testare și optimizare și rămân indiferenți crezând că website-ul lor funcționează și produsele lor se vând deoarece ei cred acest lucru, sunt sortite să eșueze.
Ceea ce consideră web designer-ul a fi ușor de utilizat și de convertit nu este întotdeauna ceea ce funcționează de fapt pentru utilizatori și o campanie PPC vizată vă va ajuta să găsiți adevărul.
Publicitatea PPC este o componentă importantă a strategiei de marketing digital și funcționează bine cu toate celelalte canale de marketing.
De exemplu:
- Puteți utiliza campanii de reclame dinamice de căutare și lăsați PPC să vă spună ce cuvinte cheie sunt potrivite pentru website.
- Puteți utiliza PPC pentru a testa eficacitatea diferitelor cuvinte cheie, astfel încât să știți pe ce cuvinte cheie să vă focusați cu SEO pe termen lung.
- Puteți utiliza PPC ca o modalitate de a obține mai multe instalări a aplicației mobile și de a consolida marketingul mobil.
- Puteți utiliza PPC pentru a obține mai mulți abonați prin email și pentru a vă îmbogăți campaniile de marketing prin email.
- Este excelent pentru optimizarea SEO locală – Puteți utiliza PPC pentru a direcționa clienții către magazinul dvs. fizic sau pentru a primi apeluri directe de la clienții care caută produse și servicii din zona dvs.
Unul dintre cele mai eficiente moduri de a crește conversiile este să folosești retargeting.
Retargeting sau remarketing este o tehnică prin care creați campanii și vizați persoane care v-au vizitat deja site-ul, dar nu au finalizat comanda / nu au cumparat serviciul.
De exemplu, sa zicem că aveți un website care vinde bijuterii.
Clienții care doresc să cumpere bijuterii online trec printr-un proces de cumpărare care include căutarea produselor pe care le doresc și analiza mai multor website-uri pentru a compara prețuri etc.
Termenul de luare a unei decizii se poate extinde până la 30 sau 60 de zile, deoarece produsele sunt scumpe și sunt mulți vânzători disponibili.
Acesta este un caz clasic în care retargeting-ul poate genera rezultate excelente.
Prin adăugarea unui cod furnizat de Google Ads sau Facebook, permiteți acestor rețele să identifice prin cookie-uri persoanele care au vizitat site-ul dvs., dar nu au achiziționat un produs.
Apoi, aveți ocazia să creați campanii direcționate către acei oameni și să le oferiți stimulente pentru a re-vizita site-ul și a finaliza procesul de achiziție.
PPC este o metodă bună de promovare pentru aproape orice tip de afacere.
Puteți să o utilizați pentru a vinde produse, servicii, pentru a crește renumele brand-ului sau pentru a obține noi oportunități de la Google sau de pe platformele de socializare.
Ca Start-up, puteți utiliza PPC și să beneficiați de toate avantajele descrise mai sus, și ca o companie consacrată, puteți utiliza PPC pentru a vă extinde afacerea online.
Utilizați PPC atunci când aveți oferte sau evenimente care se desfășoară pe o perioada limitata de timp, de exemplu Reduceri de Vara, deoarece niciun alt instrument de marketing digital (în afară de marketingul social media) nu vă poate oferi acces instantaneu la publicul țintă.
Utilizați PPC pentru dominarea cuvintelor cheie – Chiar dacă aveți o clasare organică bună pentru anumite cuvinte cheie, puteți utiliza în continuare PPC pentru cuvintele cu mai puțin trafic, astfel dominand rezultatele căutării.
În general, PPC nu este o optiune bună atunci când:
Produsele dvs. au un preț foarte mic și, prin urmare, marja de profit nu este mare pentru a putea acoperi campaniile de PPC.
Nu încercați PPC dacă nu aveți cunoștințe pentru a face acest lucru corect. Derularea campaniilor pe Ads și Facebook nu este dificilă, dar dacă nu sunteți sigur cum funcționează, veți ajunge să pierdeți o mulțime de bani cu un randament minim.
Dacă acest articol v-a convins că ar trebui sa vă faceți Promovare PPC pentru afacerea dvs., nu ezitați să ne contactați pentru a stabili împreună un plan de marketing digital personalizat ce vă va spori vânzările și crește renumele brandului!