7 Metode de optimizare a paginii de companie LinkedIn

LinkedIn este cea mai mare și mai activă rețea profesională din lume, cu peste 20 milioane de companii concurând pentru atenția a peste jumătate de miliard de utilizatori. Ca atare, pagina voastră de LinkedIn reprezintă o oportunitate imensă de a vă stabili compania ca lider de gândire in industrie și de a atrage talente de top.
Iată șapte pași pe care îi puteți face astăzi pentru a vă optimiza pagina de afaceri și a vă îmbunătăți prezența, autoritatea și perspectivele de recrutare pe platformă. Dacă doriți să aflați cum să vă configurați pagina companiei, ghidul nostru definitiv de utilizare LinkedIn pentru afaceri conține aceste instrucțiuni pas cu pas.
1. Actualizați-vă imaginea de profil și bannerul
Imaginea de profil este primul lucru pe care îl vor vedea oamenii care caută compania voastră pe LinkedIn, așa că faceți o impresie bună. Paginile companiei cu imagini de profil obțin de șase ori mai mulți vizitatori decât cei fără.
Alegerea unei imagini de profil este simplă: luați sigla companiei (aceeași pe care o utilizați pe celelalte canale de social media) și redimensionați-o pentru a se potrivi cerințelor LinkedIn.
Specificații ideale pentru imaginea de profil LinkedIn:
- 300 x 300 pixeli
- Format PNG
- Maxim 8 MB
- Aspect pătrat
Bannerul de profil de deasupra siglei companiei oferă ceva mai mult spațiu pentru creativitate.
Specificații ideale pentru bannerele profilului LinkedIn:
- 1536 x 768 pixeli
- Format PNG
- Maxim 8 MB
- Aspect dreptunghiular
Depinde de voi cum alegeți să vă prezentați bannerul companiei. Iată două exemple complet diferite de bannere și de ce au succes.
Chiar și o simplă grafică poate adăuga un fler atât de necesar șablonului standard LinkedIn. Bannerul Sephora afișează dungi curate alb-negru care încadrează multe aspecte ale brandului lor, atât în magazin, cât și online.

Bannerul Air Canada adoptă o abordare mai acționabilă, promovând implicarea lor în Jocurile Olimpice de iarnă din Seul 2018. Include hashtaguri bilingve pentru o campanie actuală pe rețelele sociale și repetă culorile canadiene, stimulând implicarea socială.

2. Scrieți o secțiune „Despre noi” convingătoare și includeți cuvinte cheie relevante
Imaginile selectate cu atenție vor atrage atenția unui potențial client, partener sau viitor angajat, dar este nevoie de cuvinte pentru a-i convinge in totalitate.
O secțiune „Despre noi” bine optimizată pe pagina companiei este un paragraf bine formulat (2.000 de caractere sau mai puțin) care le spune vizitatorilor tot ce trebuie să știe despre compania voastră. Utilizați un limbaj simplu și accesibil, cu cuvinte cheie relevante, pentru a vă prezenta obiectivele de afaceri.
La fel ca celelalte profiluri sociale, secțiunea „Despre noi” ar trebui să răspundă la șase întrebări de bază (pe care le-am ajustat ușor pentru platforma LinkedIn):
- Cine sunteți voi?
- Unde aveți sediul?
- Ce oferiți?
- Care sunt valorile voastre?
- Care este vocea brandului vostru?
- Cum vă pot contacta oamenii pentru a afla mai multe?
Nu uitați, LinkedIn este un spațiu profesional și, ca orice platformă de socializare, are propriul set de reguli nescrise. Nu fi compania care împărtășește meme-uri de acum cinci ani într-un efort de a comercializa generației Z.

Adaptarea conținutului la un public orientat spre afaceri nu înseamnă că trebuie să fie plictisitor; doar citiți camera și planificați în consecință.
3. Completați alte câmpuri cheie
Conform informațiilor de LinkedIn, paginile companiei completate in totlitate primesc de două ori mai mulți vizitatori decât cele incomplete. Pentru a optimiza profilul companiei voastre de LinkedIn, asigurați-vă că pagina voastră include următoarele informații:
- URL: Asigurați-vă că oamenii pot găsi website-ul companiei, incluzând adresa URL pe pagina de LinkedIn.
- Adresa: Asigurați-vă că este actualizată.
- Țara sediului: Brandul vostru este global? Indicați pe pagina voastră unde se află sediul.
- Domeniu: O altă informație cheie pe care oamenii vor dori să o cunoască la prima vedere.
- Mărimea companiei: Spuneți oamenilor câți angajați are afacerea voastră.
A avea un profil complet va face profilul vostru mai vizibil pentru persoanele care caută pe LinkedIn companii precum a vostră.
4. Creați pagini de prezentare
Dacă pagina companiei reprezintă valorile voastre de bază, atunci Paginile de Prezentare (Showcase Pages) se focusează mai mult pe activitățile zilnice.
Aceste pagini extrem de personalizabile sunt, în esență, fluxuri de știri adaptate la anumite aspecte ale organizației voastre. În funcție de interesele lor, vizitatorii ar putea veni aici pentru conținut despre brandurile și gamele de produse individuale ale companiei voastre, eforturi de caritate și sponsorizări în curs de desfășurare sau evenimente care au loc în mod regulat, precum întâlniri, conferințe și expoziții.
Postați, postați, postați
Paginile de prezentare necesită întreținere. Au proprii lor urmăritori, separat de pagina voastră de companie. Dacă doriți ca aceste pagini să aibă succes, asigurați-vă că sunt populate în mod regulat cu articole, videoclipuri, prezentări și orice alt conținut care oferă aurmăritorilor o valoare semnificativă pe termen lung.

Paginile de prezentare sunt un loc minunat pentru a distribui conținut sponsorizat și pentru a obține mai multă valoare din publicitatea direcționată.
Puteți target-a/ direcționa postările în funcție de locație, industrie, companie, tip de postare, vechime, grup, școală și multe altele. Deoarece persoanele care urmăresc paginile de prezentare și-au exprimat deja interesul în acea zonă de conținut prin abonare, deci e mai probabil să îl citească și să îl distribuie în rețelele lor.
Iată un ultim secret despre paginile Showcase: sunt surprinzător de subutilizate. Profitați de asta! Chiar și o singură pagină Showcase vă aduce cu un pas înaintea concurenței, dar puteți avea până la 10 – suficient pentru a vă oferi un avantaj serios.
5. Construiți o pagină de carieră
Glassdoor raportează că 69% dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au o probabilitate mai mare de a aplica la o companie care depune eforturi active pentru a-și promova cultura online. Paginile de carieră LinkedIn sunt o modalitate uimitoare de a vă susține eforturile de recrutare, arătând cultura companiei în cea mai bună lumină.
Paginile de carieră oferă module personalizabile în care puteți afișa imagini, videoclipuri și articole despre organizația voastră. Încercați să includeți un URL în fiecare postare: LinkedIn raportează că postările cu link-uri obțin cu 45% mai multă implicare.

Luați în considerare perspectivele angajaților
Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă încadra compania ca un grup de reflecție pentru idei noi, consultați secțiunea „Perspective ale angajaților” din Pagini de carieră, unde puteți publica articole de leadership gândite de angajați.
Potrivit unui sondaj realizat de Jumpstart HR, marea majoritate a persoanelor în căutarea unui loc de muncă apreciază mai mult oportunitățile de creștere personală decât orice altceva atunci când iau în considerare un nou loc de muncă. Prin distribuirea conținutului produs în interior, le arătați angajaților actuali că perspectivele lor sunt apreciate și le spuneți viitorilor talenti că există o mulțime de spațiu pentru recunoaștere – și oportunitățile care vin cu acesta.

- Creați o secțiune virtuală „întâlniți echipa” din profilurile angajaților
- Colectați și distribuiți testimonialele angajaților
- Enumerați cauzele de care le pasă angajaților și susțineți-le pe profilurile lor
- Promovați diversitatea prin listarea limbilor vorbite
- Urmăriți analiza recrutării pentru a vă îmbunătăți procesul de angajare

La fel ca paginile de prezentare, ar trebui să vă actualizați pagina de Cariere în mod regulat. Acesta este un spațiu pentru a vă reprezenta cu mândrie compania ca un centru de excelență și idei noi, așa că postați ori de câte ori puteți; Scopul este ca oamenii să vrea să lucreze pentru tine.
Cu o pagină de cariere suficient de bună, s-ar putea chiar să câștigi câțiva angajați din partea întunecată … Adică, concurenții tăi.
6. Colectați și oferiți recomandări
Peste un miliard de recomandări au fost date pe LinkedIn, cea mai puternică formă de recunoștință socială. Adunați recomandări ori de câte ori este posibil și nu fiți timizi să le cereți – este aproape întotdeauna benefic reciproc.
Întrebați angajații
Dacă angajații voștrii nu s-au conectat la profilul vostru de companie, încurajați-i să facă acest lucru și asigurați-vă că le scrieți în schimb o recomandare excelentă de pe profilul personal. Rețelele angajaților vor fi anunțați cu privire la aniversări de muncă, noi oportunități de locuri de muncă și alte actualizări despre afacere. Când distribuie conținut pe LinkedIn, acesta va apărea și cu numele companiei atașat.
Întrebați asociații
Unele dintre cele mai valoroase recomandări vor proveni din interacțiunile B2B – 76% dintre cumpărătorii B2B preferă să lucreze cu recomandări din rețeaua lor profesională.
Ori de câte ori aveți o interacțiune pozitivă cu o altă companie, indiferent dacă este vorba de un furnizor, un manager de cont sau cineva pe care l-ați întâlnit la un eveniment de networking, contactați-i pentru a vă conecta, oferiți-le o recomandare și cereți-le una în schimb.
Această abordare este un mod perfect valid de a întări relațiile de afaceri și de a vă dezvolta rețeaua. Asigurați-vă că respectați eticheta de aprobare, aprobând doar persoane și companii cu care ați interacționat efectiv, pentru abilități pe care le puteți atesta sincer.
Întrebați clienții
O altă modalitate de a vă construi brandul și de a aduna recomandări este de a interacționa direct cu clienții și urmăritorii. Dacă cineva comentează un articol pe care l-ați distribuit pe pagina companiei sau vă trimite mesaje cu o intrebare, folosiți asta ca o oportunitate de a crea un dialog și de a câștiga o recomandare.
În mod similar, dacă un client postează despre o experiență pozitivă pe care a avut-o cu compania voastră pe o altă platformă de socializare, le-ați putea trimite un mesaj privat în care să îi întrebați dacă nu vor să vă urmărească/ recomande pagina de LinkedIn.
7. Țineți cont de competiție
LinkedIn publică o listă anuală a celor mai bune pagini de companii. Accesați fiecare dintre aceste profiluri și studiați cum și-au optimizat paginile, mai ales dacă sunt concurență directă. Faceți research si aflați ce posteaza alte companii din domeniu pe profilul lor de LinkedIn.