Instagram pentru afaceri: 25 de sfaturi pentru a crește audiența și a vă distinge pe Instagram

Instagram este locul ideal pentru 1 miliard de oameni pentru a-și da share la fotografii, videoclipuri și stories zilnic. Și pe măsură ce Instagram a crescut în ultimii ani, mulți oameni de afaceri și specialiști în marketing au pus o întrebare foarte importantă:
Cum putem folosi Instagram pentru afaceri?
Ei bine, astăzi, ne-ar plăcea să discutăm acest subiect și să împărtășim:
- Cum să configurați un super profil pe Instagram
- Importanța stabilirii obiectivelor și modul de creare a unei strategii clare
- Cum să postați conținut excelent în mod consecvent
- Sfaturi de creștere pentru a vă ajuta să construiți o bază de followers
1. Scrieți o biografie convingătoare
Este nevoie de doar două zecimi de secundă pentru ca cineva să-și formeze o opinie online despre brandul vostru. Acest lucru înseamnă că este incredibil de important să faceți o primă impresie excelentă cu conținutul profilului și biografia.
Biografia merită multă atenție, deoarece este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le văd atunci când fac click pe profil. De asemenea, va juca un rol important în acțiunile pe care cineva decide să le ia odată ce a intrat pe profil. I-ar putea atrage să vă urmărească, să parcurgă mai mult din conținut sau chiar să intre pe link-ul către site-ul vostru.
O biografie excelentă pe Instagram ar trebui să:
- Explice puțin despre voi, brandul vostru și ce faceți
- Facă apel la publicul vostru țintă
- Folosească tonul și vocea brandului pentru a vă ajuta să vă conectați cu comunitatea
2. Includeți un link
Singurul loc de pe Instagram în care puteți distribui un link care poate fi accesat direct este biografia voastră. Acesta este un lucru foarte valoros, nu îl ignora.
Iată câteva dintre strategiile pe care le-am văzut funcționând:
- Majoritatea conturilor Instagram au tendința de a utiliza acest link pentru a redirecționa traficul către pagina lor de pornire.
- Alții își leagă profilul Instagram de pagini de destinație specifice campaniei sau conținuturi individuale.
- Multe companii își actualizează în mod regulat link-ul pentru a direcționa traficul către cele mai recente conținuturi.
3. Creați un profil de Instagram for Business
Instagram oferă o serie de instrumente pentru a ajuta companiile să-și înțeleagă mai bine urmăritorii și să își dezvolte afacerile pe Instagram.
Când ai un profil de business, veti putea include informații suplimentare despre afacere pe profilul vostru. De exemplu, veți putea adăuga un număr de telefon, o adresă de e-mail și adresa fizică a companiei.
4. Utilizați o imagine de profil recunoscută
Când vine vorba de alegerea unei imagini de profil, este important ca oamenii să o recunoască instantaneu atunci când vă vizitează profilul de Instagram. Pentru majoritatea companiilor, aceasta înseamnă alegerea uneia dintre următoarele opțiuni:
- Logo
- Logomark (sigla, minus orice cuvinte)
- Mascota
Nu exista alegeri greșite aici și nu trebuie să vă limitați la una dintre aceste opțiuni, dar gândiți-vă la ce îi va ajuta pe cei care vă vizitează pagina să vă recunoască cel mai rapid brandul.
5. Stabiliți câteva obiective
Atunci când utilizați orice canal de marketing, este important să aveți obiective pe care doriți să le atingeți. Instagram nu este diferit. Dacă aveți de gând să vă investiți timpul și banii în Instagram pentru business, întrebați-vă: „Ce vrem să realizăm?”
Iată câteva obiective comune pe care brandurile, echipele și persoanele fizice tind să le aleagă pentru prezența lor pe Instagram:
- Prezentați produsele sau serviciile voastre
- Construiți-vă comunitatea
- Creșteți brand awareness-ul
- Prezentați cultura și valorile companiei voastre
- Faceți publicitate clienților potențiali
- Creșteți loialitatea față de brand
- Distribuiți știri și actualizări ale companiei
Stabilirea acestor obiective în prealabil ne ajută cu adevărat să definim tipurile de conținut pe care îl distribuim pe platformă și modul în care măsurăm succesul.
6. Acordați atenție paletei voastre de culori
Unele dintre cele mai reușite conturi Instagram tind să folosească o paletă de culori selectată pentru fotografiile lor, ajutându-i să creeze un stil distinct. Un exemplu în acest sens este Not on the Highstreet, care au tendința de a folosi culori foarte fine și fundaluri deschise pe imaginile lor:

Încearcați să va gândiți la culorile brandului și la stilul vizual când vine vorba de Instagram. Cum puteți face conținutul de pe Instagram să fie aliniat cu estetica generală și culorile brandului tău?
7. Rămâneți consistenți cu fonturile
Textul de pe fotografii și videoclipuri a devenit din ce în ce mai important, mulți folosind text pentru a adăuga subtitrări la videoclip (pentru cei ce se uita fără sunet). Dacă textul joacă un rol cheie în conținutul vostru pe Instagram, este important să vă gândiți și la fontul pe care îl utilizați și la modul în care acesta se leaga cu fonturile utilizate pe website-ul vostru la alte materiale de marketing.
Un exemplu excelent de utilizare a fontului pe Instagram este Sean McCabe (@seanwes). El tinde să utilizeze același font și aspect în toate postările sale, ceea ce ajută la recunoașterea instantanee a acestora:

8. Profitați la maximum de descrieri
Descrierile sunt o șansă de a vă îmbunătăți conținutul în continuare și există o mulțime de moduri în care brandurile le folosesc. Unii aleg să trateze descrierea ca pe un loc pentru schimbul de povești și micro-blogging. Alții le folosesc pentru a adăuga un titlu scurt și rapid la o postare. Alții folosesc descrierea pentru a pune întrebări și a încuraja răspunsurile. Posibilitățile sunt nelimitate. Ceea ce este important este să vă asigurați că acestea sunt în concordanță cu brandul.
9. Postați în mod constant
Coerența și frecvența de publicare vă pot ajuta publicul să învețe când să se aștepte la conținut nou de la voi, iar păstrarea unui program consistent vă asigură că maximizați implicarea fără a face pauze lungi. Orice strategie de Instagram ar trebui să contureze în mod clar o frecvență de postare pentru a vă ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun.
Un studiu realizat de Union Metrics a constatat că majoritatea brandurilor postează zilnic pe Instagram. De fapt, media a fost de 1,5 postări pe zi. De asemenea, studiul a constatat – și acest lucru a fost cu adevărat interesant – că nu a existat nicio corelație între frecvența crescută și implicarea mai mică, ceea ce înseamnă că brandurile care au postat mai mult de două ori pe zi nu au văzut efecte negative.
10. Analizați-vă cele mai reușite postări
Este important să urmăriți ce funcționează și ce nu și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să vă scufundați în analiza pe Instagram pentru a verifica lucruri precum:
- Ce postări primesc cele mai multe aprecieri
- Modul în care numărul de postări pe care le distribuiți poate influența implicarea voastră.
- Conținutul cu cele mai multe comentarii
Instagram oferă aceste detalii profilelor de business și sunt grozave pentru a identifica tendințe.
11. Răspundeți la comentariile postărilor
Răspunsul la comentarii este o modalitate excelentă de a construi o comunitate puternică pe Instagram. Dacă cineva își face timp să-și împărtășească gândurile cu voi, este important să le răspundeți și să le arătați că ascultați.
Asta se poate dovedi o modalitate excelentă de a vă crește brand awareness-ul “din vorbă în vorbă” și de a câștiga noi fani ai brandului, după cum a subliniat un studiu realizat de Internet Advertising Bureau. Ei au constatat că 90% dintre consumatori ar recomanda un brand altora după ce au interacționat cu ei pe rețelele de socializare.
12. Reposați conținutul Instagram pe Facebook
Un studiu realizat de Buzzsumo pe mai mult de 1 miliard de postări pe Facebook de la 3 milioane de pagini ale companiilor a constatat că imaginile postate pe Facebook prin Instagram primesc mai mult angajament decât imaginile publicate nativ.
13. Utilizați hashtag-uri
Hashtag-urile au devenit o modalitate uniformă de a clasifica conținutul pe multe platforme de socializare. Hashtag-urile permit utilizatorilor să descopere conținut și conturi de urmărit. Cercetările efectuate de Track Maven au arătat că postările cu peste 11 hashtaguri tind să obțină mai multă implicare.
Sfat bonus: Încercați să creați un hashtag specific mărcii
Membrii comunității voastre îl pot folosi pentru a arăta altora ce produse sau servicii au achiziționat de la voi, făcându-vă reclamă gratuită dar și oferindu-vă o oportunitate de a folosi postările drept recenzii. Credem cu tărie în puterea interacțiunilor și conexiunilor individuale.
14. Includeți fețe în postări pentru a spori engagement-ul
Un studiu din Georgia Tech a analizat 1,1 milioane de imagini aleatoare pe Instagram și a descoperit că fotografiile cu fețe obțin:
Cu 38% mai multe aprecieri
Cu 32% mai multe comentarii
15. Experimentați cu reclame pe Instagram
În ultimii ani, Instagram a lucrat cu companii pentru a-și optimiza platforma de publicitate, iar rezultatele sunt excelente. În peste 400 de campanii măsurate la nivel global cu Nielsen Brand Effect, ad recall (valoare care măsoară cât de memorabilă este o reclamă pentru public) din postările sponsorizate pe Instagram a fost de 2,8 ori mai mare decât pentru cele din publicitatea online.
Având la dispoziție diverse formate de anunțuri, de la reclame foto și video la reclame carusel, care permit mărcilor să spună o poveste mai profundă și să ofere un link (Swipe-Up) pentru a afla mai multe, Instagram ar putea fi un loc minunat pentru a experimenta publicitatea plătită.
Pe blogul lor, Instagram explică:

Instagram are, de asemenea, bonusul unei integrări profunde cu Facebook, care permite agenților de publicitate să ajungă la oameni pe Instagram pe baza datelor demografice și a intereselor, precum și a informațiilor pe care companiile le au deja despre clienții lor.
16. Distribuiți citate care vorbesc publicului vostru
Citatele sunt incredibil de populare pe Instagram și pot stimula foarte mult engagement-ul. Ele reprezintă o modalitate excelentă de a vă consolida viziunea brandului, valorile și ceea ce reprezentați.

17. Organizați concursuri și giveaways
Concursurile sunt o modalitate excelentă de a crește engagament-ul și numărul de urmăritori. Atunci când sunt făcute corect și eficient, concursurile pot avea multe avantaje pentru firme:
- Cresc brand-awareness
- Construiți o comunitate mai puternică și creați mega fani ai brandului
- Incentivați urmărirea / implicarea
Trei concursuri simple pe care le poți desfășura pe Instagram:
Cu Instagram, puteți deveni super creativ când vine vorba de competiții și sunteți limitați doar de imaginație. Iată câteva mecanici obișnuite utilizate de mărci:
- Concurs de photo sharing: în aceste tipuri de concursuri, le cereți urmaritorilor să distribuie o fotografie folosind un hashtag selectat (astfel încât să puteți vedea toate intrările). Aceste concursuri tind să aibă o temă stabilită. De exemplu, Starbucks a organizat o competiție în care au cerut publicului să împărtășească fotografii creative ale „Momentelor Cănii Roșii” folosind hashtagul #RedCupContest:

- Concurs în comentarii: Cereți audienței să comenteze la postarea voastră pentru a participa la concurs. De asemenea, puteți încuraja utilizatorii să eticheteze unul sau mai mulți prieteni în comentarii pentru a intra – acest lucru poate ajuta să devină viral concursul.
- Concursul de likes: acesta este probabil cel mai ușor concurs de a începe și de a rula – pur și simplu dacă îți place fotografia poți intra în concurs.
18. Conținut actual și știri
Există ceva interesant în tendințe? Poate este o sărbătoare anume? Ziua Națională a Pizzei? Vă puteți alătura discuției creând ceva relevant pe stories pentru a maximiza entuziasmul. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de a trece la povești populare, este esențial să vă gândiți la legătura dintre această poveste și brand-ul vostru și dacă aderarea la conversație se potrivește bine cu strategia de marketing.

19. Folosiți stories / povești
Instagram stories vă ajută să spuneți povești mai bune și mai profunde despre brandurile voastre. Fie că postați câteva imagini sau videoclipuri / mod live, poveștile vă permit să mergeți în culise și să împărtășiți mai mult conținut în timp real, mai puțin lustruit.
20. Experimentați cu conținutul generat de utilizator
Nu vă concentrați doar pe crearea de conținut nou, gândiți-vă și la modul în care puteți crea oportunități pentru crearea de conținut (exemplu – prin brand hashtags).
Conținutul generat de utilizatori (UGC) se referă la orice formă de conținut creat de contribuabili (care tind să fie membri ai comunității) .
UGC poate apărea în mai multe forme, cum ar fi imagini, videoclipuri și tags. Și este extrem de puternic – potrivit cercetărilor lansate de Crowdtap și de compania globală de cercetare Ipsos , Milenarii și alte generații au cu 50% mai multă încredere în UGC decât alte tipuri de media.
Unde este posibil, încercați să vă încurajați comunitatea să împărtășească momente și experiențe memorabile pe care le au cu brandul vostru pe Instagram și solicitați permisiunea de a reposta cele mai bune postari pe propriile canale. Unele companii au înregistrat creșteri ale audienței cu peste 60% doar prin UCG.
21. Încercați Instragram Account Takeover cu alte branduri
Un Account Takeover (preluare a contului) este o colaborare în care voi preluați contului unui alt brand și distribuiți conținut fie în stories, fie pe profil, de obicei pentru o zi. Preluările funcționează, în esență, ca un articol de invitat pe blogul vostru sau un invitat interesant care se alătură podcastului vostru.
22. Încercați Boomerang
Aplicația Boomerang de la Instagram face o serie de fotografii și creează o imagine asemănătoare GIF-ului. Cu toate acestea, există o diferență subtilă, dar foarte importantă, între Boomerang și un GIF. Un GIF reia un videoclip în repetate rânduri. În timp ce un Boomerang, redă un videoclip înainte, apoi înapoi, și apoi îl repetă continuu.
23. Prezentați-vă produsele în mod creativ
Instagram vă oferă o platformă uimitoare pentru a vă prezenta produsul sau serviciul în moduri creative. Acest lucru este ceva Oreo face foarte bine – aproape fiecare postare include unul dintre produsele lor, dar fiecare imagine sau video face acest lucru într-un mod unic:
Când vine vorba de utilizarea Instagram-ului pentru afaceri, încercați să vă gândiți la modul în care vă puteți prezenta brandul prin conținutul pe care îl postați. Câteva modalități excelente de a face acest lucru includ:
- Prezentați produsul / serviciile cu videoclipuri demonstrative
- Arătați cum e folosit produsul în lumea reală (prin UGC)
- Dați share la stories și la experiențele clienților
24. Inspirați-vă de la artiști și designeri
Toată lumea are nevoie de inspirație creativă din când în când. Căutați artiști / branduri din domeniu și nu numai și urmăriti-le profilurile pentru inspirație.
25. 10 Tactici dovedite pentru a crește audiența și implicarea
- Fiți consistenți cu postările (minim o postare pe zi)
- Folosiți video-uri, live video și stories
- Studiați și folosiți hashtag-uri de calitate
- Folosiți conținut generat de utilizatori (UGC)
- Colaborați cu alte conturi / profiluri
- Postați la cele mai bune ore
- Folosiți-vă de Analytics (pentru a afla date utile precum cea mai buna oră de postare)
- Discutați cu audiența voastră, puneți-le întrebări, porniți o conversație
- Organizați concursuri
- Cross-post (postați din Instagram direct pe Facebook)